Ervaringen van gasten

Ervaringen Ballonvaart

Hieronder treft u ervaringen aan van gasten die met ons een ballonvaart gemaakt hebben.

Ballonvaart als verjaardagskado

Zaterdag 18 juli was het zo ver: de ballonvaart kon doorgaan!

Het ballonavontuur was een cadeau voor mijn verjaardag. Ik wilde heel graag met Hilda mee, omdat wij vroeger studiegenootjes waren. Wat is zo’n ballon groot als je er dicht bij staat!

Het was een bijzondere belevenis. Het uitzicht was adembenemend, Hilda vertelde wat we allemaal konden zien: de Waddenzee, Groningen, Hoogeveen… Ik kon het huis van mijn moeder zien liggen, de school waar mijn zus werkt, het ziekenhuis. De schaduw van de ballon was mooi zichtbaar op de weilanden onder ons en de ballon weerspiegelde in het water van de Freulevijver toen we daar over heen gingen.

We landden vlak bij camping “t Hout” bij Bakkeveen. Voor de campinggasten ook een bijzondere belevenis. Toen we toestemming kregen om van boord te gaan, hebben we met elkaar geholpen alles weer in te pakken. Tenslotte volgde de ceremonie met champagne, waarbij Hilda ons nog een mooie anekdote vertelde over de geschiedenis van de luchtballon.

Hilda, het was echt super! Dank je wel!

Ik had nooit gedacht dat we elkaar op deze manier nog eens zouden ontmoeten, ruim 25 jaar na onze studie!

Gerda Wierda, Enkhuizen

drachten bakkeveenbakkeveen

Ballonvaart vanuit Akkrum

Met de verloting van de Akkrumer Merkecommissie hebben we een ballonvaart gewonnen. Wat een cadeau! We hebben altijd al een ballonvaart willen maken en nu kregen we de kans! Homme was onze piloot en mede dankzij hem was onze ballonvaart was een geweldige ervaring! Met dank aan Airemotion Ballonvaarten en de Merkecommissie!

Hans Langedijk, Akkrum

Ballonvaart van Donkerbroek tot Grootegast

 Ik had een ballonvlucht gewonnen op de voorjaarsfair van Olderberkoop en op 26 juni was het dan zover! We werden uitgezwaaid door onze familieleden en door de mensen die mee waren gekomen. Ik zag dat we naar boven gingen, maar voelde niet eens dat we los van de grond waren, adembenemend dat zoiets mogelijk is!

Wat een belevenis om even tussen hemel en aarde te zweven. “Het uitzicht” was magnifiek, we konden heinde en ver om ons heen kijken.. We keken om ons heen en zagen de skyline van Groningen, de politietoren van Assen en de televisie toren van Smilde. We vlogen over de A7, waar de auto’s net Dinky Toys leken.

Uiteindelijk landen we bij een boer in een weiland in de buurt van Grootegast. Het ging super en we kwamen dan ook mooi recht op de grond terecht! Na het opruimen van de ballon volgde de ceremonie en werden we als 8 baronnen en baronnessen, in de naam van Donkerbroek tot Grootegast gedoopt. We zijn weer een ervaring rijker en ik raad het iedereen aan dit een keer mee te maken! Ik zou het zo weer doen!

Warme groet, Jenny ten Wolde

Ballonvaart Donkerbroek: Huwelijksaanzoek in de lucht

28 september 2014 zijn mijn vriend en mijn ouders mee geweest in de luchtballon van Hilda.

Dit was een zeer bijzondere belevenis! We konden opstijgen vlakbij huis en konden daardoor ons eigen huis, straat en dorp vanuit de lucht bekijken. Er werd veel verteld en uitgelegd. In de luchtballon heb ik mijn vriend ten huwelijk gevraagd waardoor het nog meer een gebeurtenis werd om nooit te vergeten!

Airemotion bedankt voor deze prachtige ochtend, we gaan zeker nog een keer mee!

Elise

Ballonvaart Joure: super zachte landing

Woensdag 19 augustus was het zover, onze ballonvaart vanuit Joure.

Ondanks het feit dat we het in het begin heel spannend vonden gaf jij ons zoveel rust, het gevoel van veiligheid en zekerheid. Het was dus echt helemaal niet eng, niet vanaf het eerste moment tot aan het moment van de landing echt SUPER!! Hilda.

We zullen als we volgend jaar weer willen varen jou vragen of jij onze piloot weer wil zijn. Alsnog dankjewel voor de hele mooie vaart, en super zachte landing!

Martin en Jolanda Duizendstra

Een heel leuk personeelsuitje en top geregeld!

Voor het belonen van mijn medewerkers had ik bedacht iets leuks met elkaar te doen, één van hen had een ballonvaart voorgesteld. Omdat we werken op een zeilend hotelschip, hebben we allemaal wel iets met varen, dus leek me het een leuk idee. Ik heb het allemaal geregeld met Hilda van Airemotion Ballonvaarten, zij bleek ook één van de piloten te zijn.

De eerste datum kon door het weer niet doorgaan, maar op de dag van de tweede afspraak was het prachtig weer. Na de vaart was er behalve champagne ook nog een hapje en andere drankjes geregeld. Een heel leuk personeelsuitje en top geregeld!

Ton, “de Hartstocht”

Ballonvaart Hardenberg

Samen met onze vriend Jan gingen we een ballonvaart maken vanaf de oostgrens van Hardenberg. We hadden nooit in de gaten wat er allemaal aan vooraf gaat voordat je daadwerkelijk de lucht in gaat. Het ziet er van een afstand zo simpel uit. Maar zelfs het uitpakken, de opbouw van alles, de ballon verwarmen en de lucht inzetten is al een hele belevenis!

Het is niet alleen de opbouw maar ook de samenwerking die er ontstaat die er voor zorgt dat je met volle vertrouwen de vaart gaat maken.

Onze piloot was Hilda, die ons geduldig en nauwkeurig uitlegde wat de bedoeling was en hoe te handelen.

Dan ga je de lucht in en volgt……………..STILTE. Dit valt niet te vergelijken met vliegen in een vliegtuig om met de parachute naar beneden gaan. Onze hoogtevrees gevoelens hebben we overboord gegooid.

Mooi is het om over bekende gedeeltes te varen. Hoe je alles anders herkent qua vorm en opstelling. Tijdens het varen vertelde Hilda van alles over hoe luchtballon varen in zijn werk gaat. Dit zorgt voor de extra bewondering die je van en voor de ballonvaarders krijgt.

We hebben heerlijk genoten van alles wat er te zien was en de afsluiting, met de afkomst van het ontstaan van het ballonvaren, maakt het een zinvolle belevenis.

Deelnemers Adri, Jan en Anita

Us Drachten

De ervaring was geweldig! Een mooie kleine mand, geen massa’s mensen en vooral de persoonlijke aandacht van Hilda en de volgers was super. We hebben “Us Drachten” van boven kunnen bekijken. Als we hoog gingen zagen we zelfs de wadden, we hadden ons erop verheugd, maar dat het zo zou zijn hadden we niet kunnen dromen. Hilda, dank je wel!

Familie Strikwerda, Drachten

Vier ballonnen

Met ons bedrijf hebben we een ballonvaart genoten viaAir-emotion. Na overleg zijn we opgestegen vanuit Zwolle en bleken we richting het Vechtdal te varen. Omdat we met 20 man waren werden we verdeeld over 4 ballonnen. Op deze mannier konden we prachtig foto’s maken van de anderen, welke nu de wanden van ons kantoor verfraaien!

De hele avond was een belevenis. Na de landing hebben we kunnen genieten van heerlijke hapjes die uitgestald waren op een tafel, zodat we met een gevulde maag in de adel zijn verheven. Vooral de aandacht voor detail en het geweldige gastvrouwschap van Hilda maakte de avond meer dan wat we er van verwacht hadden.

De vaart was bedoeld als dank voor mijn werknemers voor hun inzet en op deze wijze is dat fantastisch gelukt. Bedankt!

Willem Pos, Holten