Veel gestelde vragen

Wanneer varen jullie?
We varen ’s ochtends binnen de eerste twee uur na zonsopkomst en ’s avonds rond twee uur voor zonsondergang.
Gaat onze vaart gegarandeerd door?
Ja zeker, maar een ballonvaart moet veilig zijn en is afhankelijk van het weer. Tussen 14.00 en 15.00 uur kunnen we met redelijke zekerheid zeggen of het weer geschikt is voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart. Als het niet door kan gaan laten we u dat dan ook weten. Voor een ochtendvaart nemen we contact met u op de avond voorafgaand aan uw ballonvaart.

De beslissing wordt genomen op basis van wind, zicht en neerslag. Als de vaart niet door kan gaan maken we direct een nieuwe afspraak en daarom gaat ook uw vaart gegarandeerd door.

Wat moet ik meenemen?
  • stevige schoenen (geen hakjes)
  • makkelijke kleding
  • eventueel camera (eigen risico!)
  • flesje drinken
  • een petje
  • iets warms voor na de landing als het koud is
  • vouchers of cadeaubon
Kan iedereen mee?
Vanaf 1.20m in principe wel, anders kun je niet over de rand van de mand kijken en zie je niets… Als er mensen zijn met een beperking op welke wijze dan ook, laat ons dat dan vooraf even weten. Zo kunnen eventuele teleurstellingen worden voorkomen. Ook zware mensen graag even doorgeven.
Mogen mijn familie of vrienden meekomen?
Jazeker, graag zelfs! Als ze willen kunnen ze meehelpen met het opbouwen van de ballon. Daarna kunnen ze de ballon volgen met de auto en foto’s en/of film maken van uw vaart.
Ik heb last van hoogtevrees, gaat dat wel lukken?
Bijna niemand heeft last van hoogtevrees in een ballon. Omdat er geen contact met de bodem is schijnt dat zo te werken. We hebben er zelf geen last van en echt, al onze gasten die dat wel hebben waren erg blij verrast!
Waar gaan we heen?
Uiteraard kunnen we niet sturen met onze ballonnen. We varen op en met de wind. Dit maakt het natuurlijk ook extra leuk! Wel kunnen we aan de hand van de voorspelde windrichting en windsterkte ongeveer bepalen waar we heen gaan. Dit helpt ons om te bepalen waar we op kunnen stijgen zodat we ook veilig kunnen landen.
Varen jullie met de ballonvaart overal in Nederland?
Onze focus ligt vooral op ballonvaren in  Noord-Nederland; in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Maar op aanvraag is het zeker mogelijk om op andere plekken in Nederland op te stijgen!

Weet je het niet zeker? Bel Hilda: 06 50637577

Zijn je vragen nog niet beantwoord of twijfel je? Laat je niet weerhouden: ik geef graag antwoord op al je vragen.
Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00