Van 22 t/m 26 juli vond de 30e editie plaats van de Friese Ballonfeesten op de Nutsbaan in Joure.

Wij waren daar uiteraard ook van de partij met onze 2 Quick luchtballonnen de PH-HCV en de PH-MMD.

PH-HCV

PH-MMD

1e dag woensdag 22 juli

De ballonfeesten begonnen met fantastisch weer en ruim 35 luchtballonnen verkozen deze eerste avond het luchtruim.

Onze crew bestond dit jaar, naast piloten Hilda, Homme, Tommie en Marjolein, uit Robin, Johannes, Janka, Elise, Michael en Linda. Het team van Airemotion was dus goed vertegenwoordigd!

Wij hebben deze dagen gevaren met gasten van onze sponsor, Quick Uitzendbureau en ook directeur Mient was aanwezig om een handje te helpen met de opbouw. Hilda was deze avond piloot van de PH-HCV en Homme van de PH-MMD. Het werd een prachtige vaart met 10 enthousiaste gasten van Joure naar Oldeholtwolde.

2e dag donderdag 23 juli

Opnieuw een prachtige avond om ballon te varen! De vrouwen in onze crew waren deze avond goed vertegenwoordigd. En omdat de ballonwereld dit niet altijd gewend is, trok ons ‘meidenteam’ heel wat bekijks! Hilda was deze avond piloot van de PH-MMD en Tommie Witteveen voer de PH-HCV. Na een prachtige vaart in de zonsondergang zijn we uiteindelijk geland in Rotstergaast.

3e dag vrijdag 24 juli

De hele dag was het spannend of de weersomstandigheden het toe zouden laten of we konden ballonvaren. Maar na de briefing van de piloten om 18.30 uur bleek dat het mogelijk was om nog voor de aankomende regen een vaart te gaan maken. Dus werd er vaart gemaakt met de opbouw en vanaf 19.45 uur verkozen wij het luchtruim om een uur later net voor de buien te landen in IJlst. Piloot van de PH-MMD was Hilda en van de PH-HCV was deze avond Marjolein Eertink. Leuk voor de dames om een keer samen te varen want Hilda is ruim 10 jaar geleden opgeleid door Marjolein!

Zaterdag 25 en zondag 26 juli

Helaas stak er op zaterdag een enorme zomerstorm op waardoor het niet meer mogelijk was om de laatste twee dagen ballon te varen.

Voor meer foto’s van de ballonfeesten kijk op onze facebookpagina Airemotion Donkerbroek Ballonfeesten 2015!