Ballonvaren en corona

update: 18 maart 2022

Ballonvaren en Corona

Update: 18 maart 2022

 

We varen weer

We hebben heel goed nieuws! Zoals het er nu uitziet starten we medio april weer met ballonvaren. Geen uitstel vanwege Corona, geen verklaringen en geen mondkapjes… Heel erg fijn.

 

Verzilver cadeaubonnen en tickets

Mocht je nog tickets, cadeaubonnen, etc. willen verzilveren, dan kan dat als ze niet ouder zijn dan 3 jaar. We hebben afgelopen anderhalf jaar één extra jaar toegevoegd aan de geldigheid.

Op onze site staan al veel beschikbare locaties en data, mail of bel.

 

Opstijgen voor een nieuw avontuur 

Ook als je nog niet hebt geboekt kan je bij ons je melden voor dit avontuur op hoog niveau.

 

Tot in de mand!

Sportieve groet,
Homme, Hilda & team 

 

Ballonvaren en Corona

Update: 18 mei

 

Heel goed nieuws
We mogen vanaf 9 juni weer de lucht in!

We zijn heel druk om weer een volledige planning open te zetten op onze site. Mocht er een datum en een opstijg locatie voor je bij zitten, bel of mail. Dan kunnen we iedereen blij maken met een mooi vooruitzicht!

 

Groepen 

Privé groepen kunnen even bellen of mailen voor een afspraak op maat. Wij hebben er enorm veel zin in en hopen iedereen deze zomer een onvergetelijke ochtend of avond te bezorgen!
 

Sportieve groet en tot snel in de mand
Homme, Hilda & team 

 

ballonvaren met Airemotion

Ballonvaren en Corona

Update: 5 mei

 

Bevrijdingsdag

Vandaag is het Bevrijdingsdag dat is fijn.

Helaas kunnen we nog niet zeggen dat we van het Corona virus zijn bevrijd. Op dit moment is het zo dat we de maand mei nog niet met passagiers mogen ballonvaren (lesvaren is wel mogelijk).

Ondanks dat de terrassen gedeeltelijk open zijn, is voor ons een openstelling nog niet toegestaan. We gaan ervan uit dat dit de komende maand wél het geval zal zijn.

 

Ballonvaren vanaf juni
Onze planning begint dan ook begin juni, zodat u alvast een datum kan kiezen of een datum in
overleg met ons kunt inplannen.

De mooie avond of ochtend is in het zicht, samen moeten we nog heel even geduld hebben.  We merken dat u dat geduld heeft en daar zijn we erg blij mee!

 

Het goede nieuws:
Het mooie avontuur van ballonvaren gaat u zeker meemaken.

 

Sportieve groet en tot snel in de mand
Homme, Hilda & team 

 

Ballonvaren en Corona

Update: 31 maart

 

Voorjaar 2021

Langs deze weg willen we u graag opnieuw informeren over de gevolgen van het coronavirus voor het ballonvaren.

Wat we vorig ballonseizoen nooit voor mogelijk hadden gehouden, is helaas waar. Het Covid-19
houdt ons opnieuw in zijn greep. Dit heeft voor onze grote consequenties; we mogen nog niet
ballonvaren.

Op dit moment mag een lesvaart wel, net zoals een autorijles 1 op 1, maar met meer mensen in de mand wordt ons, door de overheid, verboden.

We staan te trappellen om met passagiers de lucht in te gaan en denken ook dat dat over ruim een maand mogelijk zou moeten zijn. Als de terrassen weer worden geopend, gaan we er vanuit dat wij ook groen licht krijgen.

Reserveren mogelijk vanaf 15 mei

Daarom hebben we een planning gemaakt vanaf 15 mei, zodat u alvast een datum kan kiezen of een datum in overleg met ons kunt inplannen. Dit betekent voor u en voor ons dat we geduld moeten hebben, maar dat we u wel graag alvast een mooi vooruitzicht willen bieden.

We danken u voor het begrip. En die mooie ballonvaart gaat u zeker beleven !

 

Sportieve groet

Homme, Hilda & team 

 

Ballonvaren en Corona

Update: 21 juli

 

We mogen weer!

Na vier maanden gedwongen aan de grond, mogen ballonvaarders eindelijk weer met passagiers de lucht in.

Heel fijn, want het was een rare tijd. Terwijl alle contact beroepen hun werk weer mochten uitvoeren, mensen met z’n vijven in busjes zaten, konden wij niet in de open lucht in met een luchtballon. Dat was moeilijk te accepteren.

Afgelopen woensdag hebben we onze eerste pleziervaart in 2020 gemaakt. Met collega’s zijn we samen de lucht in gegaan om weer even het gevoel te krijgen. Net als wij hebben de meeste collega’s lange tijd niet kunnen varen. Een fantastische avond vol opluchting!

Wat zijn onze maatregelen om veilig te kunnen ballonvaren?
– De ballonmand wordt voor gebruik gedesinfecteerd.
– Iedere passagier ondertekent een gezondheidsverklaring vooraf, zodat je met gezonde mensen in de mand stapt.
– Voordat je instapt, ontsmet je je handen en onderarmen.
– Volgens de voorschriften mogen we de ballonmand tot 75% van het maximale gewicht vullen. Dat wil zeggen: meer ruimte, met minder mensen in de mand.
– In de luchtballonmand zijn mondkapjes verplicht.

Dus als je al een mooie avond of ochtend in het verschiet wilt hebben, kijk dan op onze site voor de geplande vaarten en bel of mail. Als je met een eigen groep geboekt hebt of gaat boeken bel of mail even voor de mogelijke data.

Tot snel!

 

Vriendelijke groet

Homme, Hilda & team 

 

Ballonvaren en Corona

Update: 13 juli

 

Goed nieuws!

Afgelopen weekend kregen we bericht van I &W dat de ministerraad heeft besloten dat het maken van een ballonvaart met meer dan 2 mensen weer is toegestaan. WE ZIJN ERG BLIJ!

We hebben een aantal regels waar we ons aan moeten houden. Dit zijn o.a. het dragen van
mondkapjes, het wassen van de handen voor de vaart en het invullen van een gezondheidsverklaring.

Dus als je al een mooie avond of ochtend in het verschiet wilt hebben, kijk dan op onze site voor de geplande vaarten en bel of mail. Als je met een eigen groep geboekt hebt of gaat boeken bel of mail even voor de mogelijke data.

Tot snel!

 

Vriendelijke groet

Homme, Hilda & team 

 

Ballonvaren en Corona

Update: 25 juni

 

Vandaag is er een nieuwe Nota (aangepaste wetgeving t.b.v. van de kleine luchtvaart) gepubliceerd. Helaas is de inhoud daarvan voor ons slecht nieuws. Tot ons ongeloof en boosheid
worden we nog steeds aan de grond gehouden.

Waar vele beroepsgroepen weer op mogen starten, is het voor ons nadrukkelijk verboden en dreigen er grote boetes als we onze activiteiten wel opstarten.

Er is geen inhoudelijke verklaring gegeven anders dan dat het een politiek besluit is…

Onze beroepsgroep gaat er op alle mogelijke manieren tegenin en we hopen dat de politiek het licht binnenkort gaat zien en hun besluit in positieve zin zal aanpassen.

We danken iedereen voor het geduld, nog even volhouden en hopelijk tot snel, in of bij de mand !

 

Vriendelijke groet

Homme, Hilda & team 

 

Ballonvaren en Corona

Update: 5 juni

 

In onze branchevereniging is er hard gewerkt om het ballonvaren weer op te starten en het opgestelde protocol goedgekeurd te krijgen. Besluiten om weer te mogen varen ja of nee worden
genomen door het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en het RIVM. Zij beslissen dinsdag 9 juni a.s of wij en vanaf welke datum we onze ballonvaarten uit mogen gaan voeren.

Het meest waarschijnlijke is dat dat weer mag vanaf 1 juli. We berichten u actief en vanaf dan kunt u ook een planning voor de komende maanden op onze website vinden waarop u kunt intekenen.

We hopen dat het volgende bericht groen licht zal zijn en zien ernaar uit u te kunnen begroeten in de mand !

 

Vriendelijke groet

Homme, Hilda & team 

 

Ballonvaren en Corona

Update: 15 mei

 

Er zijn positieve ontwikkelingen. Op dit moment mag er ( alleen nog) gevaren worden met 1 persoon of met leden van het eigen gezin. Helaas kunnen we u als passagiers nog niet blij maken, maar voor ons is het positief dat er ontwikkelingen zijn.

Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een protocol, waarmee het
ballonvaren in de nabije toekomst wel mogelijk gemaakt kan worden. Hierbij denken we aan kleine groepen en bijvoorbeeld het varen met mondkapjes.

We hopen dat we in juni al iets kunnen doen, maar misschien is het starten in juli een realistischer beeld. Als we groen licht hebben en daarbij een aantal voorwaarden zullen we al onze passagiers een persoonlijk bericht doen per mail of telefonisch. Ook langs deze weg houden we u op de hoogte.

Voor allen; Heb geduld & blijf gezond. Tot in de mand!

 

Vriendelijke groet

Homme, Hilda & team 

 

 

Ballonvaren en Corona

Datum: 23 april 2020

 

Langs deze weg willen we u graag informeren over de gevolgen van het coronavirus voor het ballonvaren.

Dinsdag 21 april heeft onze minister opnieuw een persconferentie gehouden over de stand van zaken. Dit betekent voor onze branche dat we (nog) niet het ballonseizoen mogen starten.

Achter de schermen wordt door de KNVvL gewerkt aan een plan hoe het de komende tijd wel mogelijk gemaakt kan worden. Dit plan moet dan goedgekeurd worden door Inspectie leefomgeving en transport.

Voor u als passagiers betekent dit geduld… Wij zijn er klaar voor, maar mogen eenvoudigweg niet en natuurlijk houden wij ons daaraan.

Voor de gasten met tickets en cadeaubonnen verlengen wij de duur met 8 maanden, zodat de geldigheid geen probleem is. We danken u voor het begrip en zijn er zeker van dat we in de toekomst u die mooie avond( of ochtend) kunnen laten beleven!

 

Vriendelijke groet

Homme, Hilda & team