Ballonvaren en corona

update: 25 juni 2020

Ballonvaren en Corona

Update: 25 juni

 

Vandaag is er een nieuwe Nota (aangepaste wetgeving t.b.v. van de kleine luchtvaart) gepubliceerd. Helaas is de inhoud daarvan voor ons slecht nieuws. Tot ons ongeloof en boosheid
worden we nog steeds aan de grond gehouden.

Waar vele beroepsgroepen weer op mogen starten, is het voor ons nadrukkelijk verboden en dreigen er grote boetes als we onze activiteiten wel opstarten.

Er is geen inhoudelijke verklaring gegeven anders dan dat het een politiek besluit is…

Onze beroepsgroep gaat er op alle mogelijke manieren tegenin en we hopen dat de politiek het licht binnenkort gaat zien en hun besluit in positieve zin zal aanpassen.

We danken iedereen voor het geduld, nog even volhouden en hopelijk tot snel, in of bij de mand !

 

Vriendelijke groet

Homme, Hilda & team 

 

Ballonvaren en Corona

Update: 5 juni

 

In onze branchevereniging is er hard gewerkt om het ballonvaren weer op te starten en het opgestelde protocol goedgekeurd te krijgen. Besluiten om weer te mogen varen ja of nee worden
genomen door het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en het RIVM. Zij beslissen dinsdag 9 juni a.s of wij en vanaf welke datum we onze ballonvaarten uit mogen gaan voeren.

Het meest waarschijnlijke is dat dat weer mag vanaf 1 juli. We berichten u actief en vanaf dan kunt u ook een planning voor de komende maanden op onze website vinden waarop u kunt intekenen.

We hopen dat het volgende bericht groen licht zal zijn en zien ernaar uit u te kunnen begroeten in de mand !

 

Vriendelijke groet

Homme, Hilda & team 

 

Ballonvaren en Corona

Update: 15 mei

 

Er zijn positieve ontwikkelingen. Op dit moment mag er ( alleen nog) gevaren worden met 1 persoon of met leden van het eigen gezin. Helaas kunnen we u als passagiers nog niet blij maken, maar voor ons is het positief dat er ontwikkelingen zijn.

Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een protocol, waarmee het
ballonvaren in de nabije toekomst wel mogelijk gemaakt kan worden. Hierbij denken we aan kleine groepen en bijvoorbeeld het varen met mondkapjes.

We hopen dat we in juni al iets kunnen doen, maar misschien is het starten in juli een realistischer beeld. Als we groen licht hebben en daarbij een aantal voorwaarden zullen we al onze passagiers een persoonlijk bericht doen per mail of telefonisch. Ook langs deze weg houden we u op de hoogte.

Voor allen; Heb geduld & blijf gezond. Tot in de mand!

 

Vriendelijke groet

Homme, Hilda & team 

 

 

Ballonvaren en Corona

Datum: 23 april 2020

 

Langs deze weg willen we u graag informeren over de gevolgen van het coronavirus voor het ballonvaren.

Dinsdag 21 april heeft onze minister opnieuw een persconferentie gehouden over de stand van zaken. Dit betekent voor onze branche dat we (nog) niet het ballonseizoen mogen starten.

Achter de schermen wordt door de KNVvL gewerkt aan een plan hoe het de komende tijd wel mogelijk gemaakt kan worden. Dit plan moet dan goedgekeurd worden door Inspectie leefomgeving en transport.

Voor u als passagiers betekent dit geduld… Wij zijn er klaar voor, maar mogen eenvoudigweg niet en natuurlijk houden wij ons daaraan.

Voor de gasten met tickets en cadeaubonnen verlengen wij de duur met 8 maanden, zodat de geldigheid geen probleem is. We danken u voor het begrip en zijn er zeker van dat we in de toekomst u die mooie avond( of ochtend) kunnen laten beleven!

 

Vriendelijke groet

Homme, Hilda & team