Van 4 tot 7 augustus was ons team (Hilda, Homme, Richard, Robin en Linda) te vinden op Parc La Clusure in de Belgische Ardennen.

Hilda komt hier met het team al een aantal jaren in de zomer om ballon te varen.

Er wordt hier elk jaar een paalzitwedstrijd georganiseerd en de winnaars daarvan mogen mee in de luchtballon.

Woensdag 5 augustus hebben we een prachtige avondvaart met de winnaars kunnen maken vanaf # Parc La Clusure naar Humain. De campinggasten waren massaal gekomen om de start van de ballonvaart mee te maken. Het werd een mooie vaart met de ondergaande zon en uiteindelijk geland op een heuvel met uitzicht over het heuvelachtige landschap.

De donderdagochtend stond er een ochtendvaart op de planning. Dit betekende voor de crew opstaan om 5 uur in de ochtend en vanaf 7 uur ging de ballon de lucht in. Het werd een sportieve vaart met een landing in Baillonville.

Op de donderdagavond was het nog steeds goed weer en stond tetteren op het programma (omhoog en omlaag aan een lange lijn). Dit was de kans voor veel campinggasten om een keer in een ballonmand te mogen zitten. Uiteindelijk zijn we ruim 12 keer omhoog gegaan met gemiddeld 9 gasten.

Op vrijdag gooide het slechte weer helaas roet in het eten maar met 2 mooie ballonvaarten een avond tetteren was het een zeer geslaagde week!

Voor foto’s van het ballonvaren in de Ardennen kijk op onze Facebook pagina!